23. април 2007.

Олег Платонов – дар Божји руском народу и Цркви

Овај осврт на савременог руског писца (рођеног 1950) Олега Платонова долази са специјалне тачке гледишта: многовековне завере талмудиста-фарисеја против Христа и хришћaнства. Од распињања Исуса Христа на Голготи до злочина Новог Светског Поретка у Србији и Југославији 2000 година касније, тече њихово богомрско дело. А међу хришћанима можда ни један од 10.000 тих неће (зато што се боји) да размотри чињенице о јудејској завери: патријарски и папе, православне владике и бискупи, теолози и обични хришћани (због страха или осећања углађености) избегавају да разговарају и читају о анти-хришћанској завери. Разлог је подмукли утицај ССЈ - синдрома страха јудејскога којим су многи хришћани и нехришћани заражени. Они просто не смеју да погледају истини у очи и да препознају да нашим светом управљају, тајно или јавно, отпадници од Бога и свесни или несвесни приврженици Сатане. Ја сам више пута писао о тим скривеним сарадницима и оруђима Злога, као и у недавно изишлој двотомној књизи Злотвори човечанства: Тајна историјајудејских зликоваца, књига А, 3000 година у служби Сатане, књига Б, Америка Подјармљена.

О писцу

Платонов Олег Анатољевич, рођен 11. јануара 1950. године, научник, писац и друштвени делатник, доктор је економских наука. Родио се у Јекатеринбургу у породици директора завода који се држао тврде националне линије. Прадеда Платонова је био власник мање фабрике у Вјазњицима. Знатан утицај на формирање личности Платонова је имала његова баба која му је уливала веру у Бога. Његова баба није подносила комунисте и била је чврсто уверена да ће пре или касније њихова власт пропасти. Породица се често селила из места у место и 1957. г. се вратила у Москву. Платонов је 1972. г. завршио Московски кооперативни институт. У почетку је радио на Одељењу међународних упоредних проучавања ЦСУ СССР, а после одбране кандидатске дисертације - у Институту Рада

Почетком 70-их година Платонов је замислио да напише обиман рад о духовној историји Отаџбине: "Русија у времену и простору". Много година је скупљао материјале. Између 1974-1989 је редовно путовао по Русији, изучавао је земљу по одређеном програму. Као резултат ових истраживања била је објављена књига "Успомене о народној привреди", Руски рад", Руска цивилизација", "Историја руског народа у XX веку", и његово главно дело "Света Русија, откриће руске цивилизације". У тој књизи је Платонов, развијајући учење Н. Ј. Данилевског о цивилизацијама, доказивао да Русија припада особитом типу цивилиза ције у чијој основи леже духовни параметри Свете Русије. "Света Русија, руска цивилизација - сматра Платонов - представља највиши врх духовно-моралник постигнућа човечанства, врхунац хришћанске вере.

У борби за њу руски народ је претрпео најтежа искушења и страдања. У ратовима и револуцијама који су наметнути нашој Отаџбини, нису се сукобљавале просто земље и армије које су се бориле, већ две супротне цивилизације - руска, духовна, хришћанска, заснована на јеванђелским принципима добра, истине, правде, неграмзивости, и западна, антихришћанска, јудео-масонска, потрошачка oријентисана на похлепно стицање материјалних добара на рачун,експлоатације великог дела човечанства, оријентисана на опијеност грубим животним радостима и на одрицање духовних начела Православља. По цену огромних губитака, руски народ који је оваплоћава Свету Русију, постао је главна препрека на путу успостављања светског господства јудео-масонске цивилизације Запада".

Почетком 80-тих година Платонов активно учествује у друштвеној делатности Сверуског Друштва за Очување Споменика историје и културе (ВООПИК) - организације која је била у то време центар руског националног покрета; саставио је мноштво докумената и писама за подршку очувања споменика историје и културе.

Средином 80-их година иступа као иницијатор покрета за поновну изградњу Храма Христа Спаситеља у Москви. У знак подршке поновној изградњи биле су скупљене хиљаде потписа по целој Русији. Потом је ову иницијативу преузео часопис "Литературна Русија" и она је добила широке размере.

Године 1989, на изборима за Врховни Савет РСФР иступио је са инцијативом да се формира Патриотски клуб бирача при Московском градском оделењу ВООПКИК-а и постао је копредседник тога клуба. Главни циљ клуба било је предлагање за посланичке кандидате истинских руских патриота који су способни да бране националне интересе Русије. У кратком периоду Патриоткси клуб је предложио и подржавао више од 30 кандидата за посланике, обезбедивши им законску регистрацију. У списак патриотских посланика ушли у најистакнутији делатници руске културе који су током неколико месеци имали на располагању трибину за пропаганду погледа који су подржавали националне интересе руског народа.

Током 80-их година, до почетка 90-их, Платонову је омогућен приступ у раније тајне државне архиве, а пре свега у Посебни архив КГБ СССР-а. Биле су истражене стотине уникатних докумената који су омогућили да се на нов начин оцене многи догађаји из руске историје. На основу изучавања пронађених докумената, Платонов је издао низ историјско-архивских истраживања "Трнов венац Русије". Објављивање књига из ове серије благословио је митрополит Санкт-Петербуршки и Ладошки Јован (Сничјов) који је и дао име овоју серији. Од 1995 до 2001. године у серији је изашло 14 књига (укључујући поновна издања), које су посвећене тајном рату јудаизма и масонства против хришћанства. Централно место у серији заузимају три тома "Тајне историје масонства". Специјална истраживања серије су посвећена изучавању тајне борбе Јевреја и масона против хришћанске Монархије, а такође изучавање православних светаца и подвижника (посебно су истраживана ритуална убиства Николаја II и Григорија Распућина).

Од 1995, Платонов је четрнаест пута путовао у разне земље света, око 7 месеци је живео у САД. Материјал који је скупио у иностранству положен је у основу истраживања која су посвећена изучавању корена и историје развоја западне цивилизације, њеном разорном утицају на општечовечанску културу. У својим радовима Платонов доказује да се савремена западна цивилизација заснива на вредностима јеврејског Талмуда и да је антипод хришћанске цивилизације. Књига Олега Платонова "Зашто ће пропасти Америка" имала је више од 6 издања у Русији и иностранству.

Од јесени 1998 год. Платонов је приступио остварењу свог главног животног дела - издавању енциклопедије "Света Русија. Велика енциклопедија руског народа". у којој ће изаћи више од 20 томова (до сада су изашла 2 тома), од којих је сваки посвећен одређеној области живота руског народа. Платонов је главни редактор издаваштва "Енциклопедије руске цивилизације".

Дела (осим горе наведених): "Завера цареубица" (1996), "Николај II у тајној преписци" (1996), "Тајна безакоња: Јудаизам и масонство против Хришћанске цивилшације" (1998), "Русија под влашћу криминално-космополитског режима" (1998), "Николај II Живот и царевање" (1999), "Загонетка Сионских протокола" (1999), "Историја цареубиства" (2001), "Пролог цареубиства" (2001), "Живот за Цара" (3 издања), "Русија под влашћу масона" (4 издања), "1000 година руског предузетништва" (1995), "Економија руске цивилизације" (1995).

Олег Платанов је, Богу хвала на страни одлучних откриватеља јудео-масонске завере против Христа и његове Цркве и народа. Повод овога писања је појављивање двају њихових књига на српском језику: Загонетка сионских Протокола (Београд: Кућа књиге 2002) и Тајна светска влада Зашто ће пропасти Америка (Београд: Алтера, 2001).

Ове две књиге иако назначују велики и надахнути подухват раба Божјега Олега у Господњем винограду. Преводилац Протокола Сионских мудраца и писац дискусије о њима, Мирослав Ивановић, пружа нам опис замашног подухвата којим је Олег Платонов надахнут. Дело које је он започео са својим сарадницима и једномишљеницима је од превасховне важности за развој борбе против антихришћанског духа у схватању и моделирању опште и хришћанске културе у цвлом свету.

Хвала Богу за сјајног духовног ствараоца и неустрашивог борца против јудео-масонске талмудско-фарисејске преваге у западном свету па и код нас, духовно побрканих Срба.

Нема коментара: